Sehenswürdigkeit in der Nähe 


de-Zirc

29.04.2020

Zirc festői fekvésű kisváros a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében. Magyarország legmagasabban fekvő városa (a városközponton a 400 méteres szintvonal halad át). Veszprémtől 25 kilométerre északra, Pápától 45 kilométerre keletre, a Balatontól 35, Győrtől 57 kilométer távolságra van.

település központjában, a lelkészlak kertjében kis dombon szabadon álló, északnyugat- délkeleti tájolású téglány alaprajzú templomépület a homlokzat síkjában emelkedő órapárkányos toronnyal, s a hajónál keskenyebb, egyenes záródású szentéllyel. Tetőzete cseréppel fedett, a szentély felé kontyolt nyeregtető.
A két pilaszterrel tagolt főhomlokzat...

Bakonycsernye 3200 főt számláló több évtizedes bányászati múlttal rendelkező község, ahol több száz ember megélhetését biztosította a falu határában 1920-tól működő kisgyóni, majd balinkabányai szénbányák.
A bánya bezárása után Bakonycsernye község Önkormányzata úgy döntött, hogy a Kisgyón-balinkai szénbányászat emlékének megőrzése céljából Bányász...

de-Hamuház

25.01.2020

Az erdei ház hatalmas hársak és erdei fenyők között álló ház vadászháznak épült, de volt már kulcsosház is. Neve a XIX. századbeli üveggyártáshoz és szappankészítéshez nélkülözhetetlen hamuzsír-főzésre utal. A hamu ház elérése az országos kéktúra része és a laktól is elérhető. Pecsételőhely!!

És a sokkal szebb valóság
A szóban forgó csiga egy Európában egyedülálló geológiai feltárás nyomán került a felszínre. Persze a csiga csak max. a közhiedelemben állja meg a helyét, valójában ammonitesről van szó. Túraútvonalon keresztül, mindössze 2,2 km

A Római-fürdő valószínű, hogy inkább a hideg vizes fürdő kedvelőinek jelenthetett örömet, nem az ókori Görögöknek.